HemArtiklarHantera invändningar som Account Manager
Hantera invändningar som Account Manager

Hantera invändningar som Account Manager

Att hantera invändningar är en avgörande färdighet för en Account Manager. Invändningar från kunder kan vara utmanande men är också möjligheter att bygga förtroende och fördjupa relationen. Här är några strategier för att effektivt bemöta invändningar.

Lyssna aktivt: Förstå kundens perspektiv innan du svarar. Aktivt lyssnande innebär att ge kunden tid att uttrycka sina bekymmer utan avbrott. Detta visar att du värdesätter deras åsikter och är villig att förstå deras behov.

Ställ klargörande frågor: När en kund uttrycker en invändning, ställ frågor för att få en djupare förståelse av problemet. Detta hjälper dig att identifiera de underliggande problemen och ger dig möjlighet att adressera dem specifikt.

Bekräfta och visa empati: Visa att du förstår kundens bekymmer genom att bekräfta dem. Uttryck empati genom att erkänna deras frustration eller oro. Detta skapar en känsla av samhörighet och visar att du är engagerad i att hitta en lösning.

Erbjud lösningar: När du har förstått invändningen, presentera konkreta lösningar som direkt adresserar kundens problem. Förklara hur din produkt eller tjänst kan möta deras behov på ett bättre sätt.

Följ upp: Efter att ha adresserat en invändning är det viktigt att följa upp för att säkerställa att kunden är nöjd med lösningen. Detta visar ditt engagemang för deras framgång och stärker relationen.

Genom att bemästra konsten att hantera invändningar kan en Account Manager inte bara övervinna hinder utan också bygga starkare, mer tillitsfulla relationer med sina kunder

FörsäljningKloka rådTips
Karriärguiden

Rekryterare

Karriärguiden

Fråga karriärcoachen -

Ställ en fråga om arbetslivet

Tveka inte att ställa dina egna frågor om arbetslivet. Här har du möjlighet att ta del av expertens kunskap och erfarenhet för att navigera i karriären på ett mer informerat sätt.

SäljJobb.se - Sveriges ledande jobbsajt inom Försäljning sedan 2004. Utforska lediga jobb inom försäljning  från attraktiva arbetsgivare. Ta nästa steg i Din karriär och förverkliga Din fulla potential.

SäljJobb.se - en del av KarriärGuiden.se Gruppen.

Kontakt

Artillerigatan 42

114 45 Stockholm

08-67 874 20

info@saljjobb.se

Bevaka nya jobb

Följ oss på sociala medier

© Copyright 2024 Säljjobb All Right Reserved