saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Många mäklare överger yrket

Mellan januari och oktober 2012 avregistrerades inte mindre än 618 mäklare från branschens egen tillsynsmyndighet, Fastighetsmäklarinspektionen. Siffran är den högsta på femton år. Enligt branschbedömare beror avhoppen på att det tar längre tid att sälja en bostad när tiderna är kärvare.

De flesta mäklare som hoppade av yrket under 2012 gjorde det på eget initiativ. De flesta valde förmodligen att lämna branschen för att prova lyckan i en annan bransch. Samma period 2011 avregistrerades 573 mäklare under samma period.

Fastighetsmäklarinspektionens statistik visar att det fanns 6 769 registrerade fastighetsmäklare i Sverige. Antalet var ungefär detsamma 2010 och 2011. Omsättningen är relativt hög i mäklaryrket, många tillkommer men många väljer också att hoppa av och satsa på något annat. 545 nya mäklare har tillkommit de senaste fem åren. Sett över en tioårsperiod har 2100 nya mäklare tillkommit.

De flesta som väljer att lämna fastighetsmäklaryrket har jobbat i mindre än fem år som mäklare. Under 2012 har dock fler sökt sig till än bort från mäklaryrket. 634 nya mäklare tillkom, medan 618 lämnade yrket.