saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Forskare ska säkerställa att företag väljer rätt marknadsföringsmix

1,5 miljoner kronor. Så mycket har forskare från Örebro universitet fått från Handelns Utvecklingsråd. Syftet med forskningsanslaget är att undersöka hur företag på ett optimalt vis kan kombinera traditionella marknadsföringskanaler  med innovativa och webbaserade kanaler.

Den övergripande frågan som forskarna vid Örebro universitet ska fokusera på är hur företag på ett effektivt vis kan kombinera hemsidor, sociala medier och e-handel med kanaler som kataloger, fysiska butiker och direktreklam. De hoppas kunna presentera receptet för en framgångsrik kombination av olika marknadsföringskanaler, där gammalt och nytt kompletterar varandra.  Om man analyserar mediekanalerna var och en för sig finns det en risk att kanaler som i första hand är till för att stödja huvudkanalerna rensas bort eftersom de i första hand agerar varumärkesbyggande.

Rätt mix av marknadsföringskanaler kan på sikt bli en av företagens viktigaste konkurrensfördelar, i synnerhet i takt med att utbudet av produkter och tjänster blir allt mer likriktat.