saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Efterfrågan på duktiga säljare ökar

Enligt en undersökning som Metro presenterar är skickliga säljare något som arbetsmarknaden är i stort behov av. Undersökningen visar bland annat att över en tredjedel av de tillfrågade företagen upplever problem med att hitta kompetent personal.

Säljare är den yrkesgrupp där bristen är som störst – och bristen ökar. Föregående år visade nämligen samma undersökning att det var 11 procent av företagen som upplevde denna problematik.

Yrket som säljare är dock inget som lockar svenska studenter, visar Universums undersökning Företagsbarometern. Enbart sju procent av studenterna vill arbeta som säljare efter sin examen. Anledningen till detta är bland annat att det finns många missuppfattningar om säljyrket, vilket skapar en negativ inställning hos många.

Att ha med säljare på CV:t är dock något som många rekryterare ser som en stor merit. Företagen står därmed inför en stor utmaning: Att hitta sätt att attrahera de unga proffsen som idag jobbar som säljare, och behålla dem i företaget. Att duktiga säljare är så eftertraktade sätter toppsäljare i en position där de har möjlighet att välja bland många olika arbetsgivare och exempelvis kräva bättre villkor hos sin arbetsgivare.