saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Sales and Program Manager till Eurenco Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2023-12-17

Ansök nu

Sales and Program Manager till Eurenco Bofors

Är du en driven och tekniskt intresserad person med förmåga att leda försäljningsprocessen från ax till limpa? Eurenco Bofors fortsätter sin tillväxtresa och söker nu dig som vill utvecklas till en internationell säljare av civila krut- och sprängämnesprodukter. Ta chansen och sök tjänsten som Sales and Program Manager på Eurenco Bofors i Karlskoga!

Om Eurenco

Eurenco Bofors ingår i en världsomspännande koncern med cirka 1200 medarbetare i Frankrike, Belgien och Sverige. I Karlskoga arbetar 350 medarbetare som tillsammans utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både den civila och militär marknaden. Med kunder i hela världen har Eurenco tagit en stark position på marknaden.

“Under 2021 och 2022 anställde vi över 100 nya medarbetare. Det är vi riktigt stolta över! Under 2023 fortsätter vi utveckla vår verksamhet och blickar framåt för att fortsätta vara världsledande. Vi har en offensiv femårsplan där vi ska växa både i storlek och i kompetens. Men för att vara bäst behöver vi de vassaste medarbetarna som delar vår vision, passion och framåtanda.” – Daniel Rydén, VD Eurenco Karlskoga.

Om rollen och sammanhanget

Inom affärsområdet Civil återfinns krut- och sprängämnesprodukter som i huvudsak riktar sig mot industrigrupperna Oil & Gas, Mining och Automotive Safety. Produkterna tillverkas både i Sverige och Frankrike medan kunderna framför allt befinner sig i Europa och i Nordamerika.

Som Sales and Program Manager har du ansvar för hela försäljningsprocessen, från inkommen förfrågan till uppföljning av kundnöjdhet och produktkvalitet. Det innebär att du både koordinerar, utför och följer upp processerna inom ditt ansvarsområde. Självfallet har du dagligt stöd i arbetet från olika delar av verksamheten, där din roll i hög grad blir att hålla ihop och samordna processerna och involverade funktioner. Internt kommer du att arbeta i nära samarbete med supply chain, R&D, kvalitet och finans för att på bästa sätt hålla ihop processerna gentemot kund.

I rollen ingår bland annat att:

  • arbeta med prognos och offertregistrering i affärssystemet (SAP).

  • handlägga förfrågningar, kalkyler och offerter.

  • förhandla kontrakt samt ha kontraktsgenomgångar utifrån erhållna beställningar.

  • utforska nya affärsmöjligheter hos befintliga och nya kunder

  • ansvara för, samt delta i, rapporteringen av kundnöjdhet, budget, orderingång och försäljningsstatistik. Givetvis bidrar du också till förbättrings- och strategiarbetet.

Tjänsten utgår ifrån Eurenco Bofors Karlskoga och delvis distansarbete tillämpas för rollen. Resor förekommer i tjänsten och du kommer att ha ca 15 – 20 internationella resdagar per år.

Kravprofil

Vi söker en driven och tekniskt intresserad person som trivs när du får driva processer självständigt men i samarbete med andra. Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning med relevant inriktning, exempelvis civilingenjör i industriell ekonomi, kemi- eller maskinteknik.

  • erfarenhet av försäljning (B2B) eller annan närliggande roll med stort kundfokus.

  • grundläggande kunskap om projektledning.

  • är en van användare av Officepaketet och har erfarenhet av att arbeta i affärssystem, t ex SAP.

  • förmågan att tala och skriva obehindrat på engelska eftersom merparten av kunderna finns utomlands.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med internationell försäljning med allt vad det innebär av dokumentation, regler och villkor, transporter och kontroller. Erfarenhet från försvarsindustri eller närliggande tillverkningsindustri är också ett stort plus.

Vem är du?

Som person är du utåtriktad och du får energi av att möta olika typer av människor i ditt vardagliga arbete. Du har ett naturligt engagemang för att utveckla och vårda goda kundrelationer, är serviceorienterad och har lätt för att kommunicera med människor med olika bakgrund och funktion. Givetvis har du en professionell framtoning och är en god representant för företaget i både interna och externa sammanhang. Vi värdesätter också att du har en god interkulturell förståelse.

För att trivas i rollen tror vi att du drivs av att ha en sammanhållande roll och ansvar för helheten i försäljningsprocessen, från förfrågan till uppföljning. Du har förståelse för att miljön är dynamisk och att fokus snabbt kan behöva skiftas. Därför är det viktigt att du kan prioritera utifrån givna mål och riktlinjer, kommunicera förändringar och samtidigt ha koll på att befintliga processer fortlöper enligt plan. Det kräver således att du har en god struktur och administrativ förmåga.  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Eurenco Bofors med AxÖ Consulting. Skicka in din ansökan redan idag eller senast den 17 december 2023. Urval sker löpande under ansökningsperioden så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss rekryteringskonsulter på AxÖ Consulting, Kajsa Rosén på 072 – 398 02 67, kajsa.rosen@axoconsulting.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Dela detta jobb

logga
Sales and Program Manager till Eurenco Bofors

AxÖ Consulting