saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kommunikatörer med inriktning press och webb

Ansök nu

Kommunikatörer med inriktning press och webb

Vill du på ett konkret sätt stärka Sveriges samlade förmåga att förebygga, upptäcka och hantera antagonistiska cyberhot? Fyra myndigheter; Försvarets radioanstalt, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen, har tillsammans inrättat ett Nationellt cybersäkerhetscenter och söker nu erfarna kommunikatörer med bred kompetens som kan stödja verksamheten. Du får tillsammans med centrets övriga kommunikatörer en nyckelroll i att utveckla effektiv kommunikation kring viktiga cybersäkerhetsfrågor i nära samarbete med Sveriges främsta cybersäkerhetsorganisationer.

Om Nationellt cybersäkerhetscenter

Nationellt cybersäkerhetscenter är en plattform för samverkan mellan myndigheter på cybersäkerhetsområdet. Det utgör också en plattform för samverkan och informationsutbyte med privata och offentliga aktörer inom cybersäkerhetsområdet. Som kommunikatör på Nationellt cybersäkerhetscenter är du formellt anställd vid FRA:s cyberavdelning. FRA är en civil myndighet som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Ditt uppdrag

Nationellt cybersäkerhetscenter har till uppgift att stärka Sveriges samlade förmåga att förebygga, upptäcka och hantera antagonistiska cyberhot samt minska sårbarheterna från cyberattacker. Tillsammans med centrets andra kommunikatörer utvecklar du kommunikationsverksamheten i nära samverkan med de ingående myndigheterna. I rollen som kommunikatör arbetar du självständig och serviceinriktat med olika kommunikationsuppdrag. Du är en trygg kommunikatör som får energi av att sätta dig in i nya komplexa sammanhang och hitta smarta kommunikationslösningar. 

Du bistår verksamheten med kommunikationsrådgivning, ger både operativt och strategiskt stöd och driver arbetet framåt på ett nyfiket och strukturerat sätt.  Du har stor erfarenhet av att hantera press och media. Eller stor erfarenhet av webbutvecklingsprojekt. Eller kanske både och. Du är en skicklig skribent och van att målgruppsanpassa texter och innehåll. Du vet vad som krävs för att en text ska fungera i digitala kanaler och media samt är van vid att tillgänglighetsanpassa innehåll.

I arbetsuppgifterna kan ingå:

 • Ansvara för, utveckla och underhålla centrets webbplats och andra digitala kanaler.

 • Hantera frågor från press och andra intressenter.

 • Producera text och annat material till centrets olika kanaler.

 • Analysera interna och externa kommunikationsbehov.

 • Planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser.

 • Andra på centret förekommande kommunikationsuppgifter.

Då centret befinner sig i en utvecklingsfas ställs höga krav på att kunna arbeta i en organisation med många intressenter och i ständig förändring.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

 • Flerårig erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med kommunikation.

 • Erfarenhet av att arbeta proaktivt och reaktivt med press och media och/eller erfarenhet av att tillgänglighetsanpassa innehåll och innehållsligt ansvara för och utveckla webb och sociala kanaler.

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

 • Erfarenhet av att målgruppsanpassa texter och innehåll.

 • Goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Tidigare erfarenhet av arbete i statlig myndighet eller regeringskansliet. Om du har erfarenhet från IT-branschen eller från försvars- och säkerhetsbranschen ser vi även det som en fördel.

 • Goda kunskaper om de lagkrav som finns i fråga om tillgänglighet och klarspråk.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett driv och är självgående i ditt sätt att arbeta. Som kommunikatör är du engagerad, självständig och trygg i din roll. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Det är viktigt att du kan ta ett strategiskt perspektiv och använda dig av det i det operativa arbetet. Du är lösningsorienterad, lyhörd, anpassar dig lätt till ändrade omständigheter och har en förmåga att arbeta konstruktivt även under mer pressade situationer. Då rollen innefattar många kontaktytor är det viktigt att du tycker om och är bra på att samarbeta, identifiera behov och uppnå resultat som fungerar för alla parter. Du skapar samarbete med personer genom att etablera trovärdighet och tydliggöra olika lösningar.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen, ledighet på klämdagar samt utökad föräldrapenning.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Solna. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-240 42 77. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-04
Referensnummer 3110/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Kommunikatörer med inriktning press och webb

Försvarets Radioanstalt