saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kommunikationsstrateg inriktning internkommunikation till SKB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Kommunikationsstrateg inriktning internkommunikation till SKB

About the job

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

SKB söker en drivande och engagerad kommunikationsstrateg med inriktning internkommunikation.

Här kommer du att arbeta

Du kommer att arbeta vid SKB:s kommunikationsavdelning med placering i Solna. Avdelningen består i dag av 15 medarbetare placerade i Oskarshamn, Solna och Östhammar. Den här tjänsten ingår i den enhet som ansvarar för intern och extern kommunikation, kontakter med press och media samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i SKB:s kommunikationskanaler.

Du kommer att vara delaktig i avdelningens hela kommunikationsuppdrag men med särskilt ansvar för SKB:s internkommunikation, som ska vara effektiv, snabb och relevant. Du ska också stötta företagsledning och chefer i deras kommunikation med sina medarbetare. Vi har flera stora byggprojekt framför oss vilket betyder att vi behöver vidareutveckla internkommunikationen och ta fram ett arbetssätt för att samarbeta med den samverkanspartner/entreprenör som ska bygga de nya anläggningarna. Vi hoppas att du har erfarenhet av detta.

Vad du kommer att göra

  • Planera, genomföra och följa upp SKB:s kommunikationsaktiviteter med särskilt fokus på internkommunikation, på strategisk och operativ nivå

  • Driva projekt självständigt och tillsammans med andra

  • Skriva och publicera i SKB:s kommunikationskanaler

  • Delta i projekt- och planeringsmöten med olika verksamheter inom SKB.

  • Ge kommunikativt stöd till företagsledning och chefer på SKB

  • Jobba med kriskommunikation och vara med i SKB:s krisorganisation

Resor till framförallt Östhammar/Forsmark och Oskarshamn förekommer.

Your profile

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att jobba strategiskt och operativt med kommunikation och internkommunikation, gärna som kommunikativt stöd till företagsledning och chefer. Du har också akademisk examen, eller motsvarande, inom relevant område. Vi ser det som meriterande kom du arbetat med kommunikation i stora bygg- och infrastrukturprojekt, i samarbete med samverkanspartners och entreprenörer. Du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift. 

Då rollen innehåller många kommunikationsvägar, ser vi att du har en god kommunikationsförmåga och kan anpassa dig till olika avsändare och målgrupper. Du har en förmåga att strukturera och planera ditt arbete. I och med att tjänsten har många kontaktytor har du även god samarbetsförmåga.

Additional information

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jenny Rees, 0706938520

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Solna.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 maj 2023.  Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Kommunikationsstrateg inriktning internkommunikation till SKB

Vattenfall AB