saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Kommunikationschef till Marks kommun

Företag Marks kommun
Ort
Utgår

2023-04-11

Ansök nu

Kommunikationschef till Marks kommun

Är du en person som värdesätter utveckling, engagemang och omtänksamhet i ditt arbetsliv? Då skulle vi passa bra ihop – för det gör vi också.

Genom att jobba hos oss är du med och bidrar till en bättre vardag för tusentals människor i Marks kommun. Inte minst din egen. Hos oss får du möjlighet att växa – både som person men också i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med får ett helt samhälle att växa. Oavsett vad dina arbetsuppgifter är så kommer du göra livet för alla de som bor och verkar här lite enklare. Och det är något vi värdesätter högt. Vår vision är att vara en nära kommun med människan i fokus. Nära varandra, vår omvärld och framtiden. Vi vill vara ett närvarande samhälle som med lugn och värme står bakom ryggen och tar emot våra 35 000 invånare, 3 500 medarbetare och hundratals företagare. Då blir varenda medarbetare hos oss betydelsefull. Tillsammans ser vi till att ett helt samhälle fungerar.

Om rollen:

Som kommunikationschef kommer du leda vår enhet för kommunikation, vilken är placerad på kommunstyrelsens förvaltning. Vi ser att uppdraget är en väsentlig och viktig del i kommunens utvecklings- och innovationsarbete framåt. Du har ett processägaransvar där du samlar kommunens kommunikatörer i syfte att utveckla vårt gemensamma kommunikationsarbete. Detta innebär att du har en nyckelroll i att skapa samverkan såväl internt i vår organisation som externt med andra aktörer såsom andra kommuner, myndigheter men också med våra invånare.

Du arbetar tillsammans med dina medarbetare på enheten med att leda och stödja kommunens kommunikationsarbete med syfte att stärka vårt övergripande varumärke.

Du har en viktig roll som samordnare och utvecklare gentemot kommunens övriga kommunikatörer som kommer att finnas placerade på förvaltningarna.

Tanken är att du kommer att ansvara för kommunens gemensamma kontaktcenter och att utveckla servicekvalitén och tillgängligheten vid kontakt med kommunen.Kontaktcenter ska även avlasta förvaltningarna med enklare frågor och guida individer och samhälle att hitta rätt på hemsidan, samt vid behov, till rätt handläggare. Som Kommunikationschef ansvarar du för att fortsätta arbetet med att utveckla kontaktcenter.

Om dig:

Vi ser gärna att du  har relevant högskoleutbildning inom kommunikation, media eller journalistik.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med kommunikation och har chefserfarenhet gärna inom verksamhetsområdet.

Har du erfarenhet av förändringsledning och att arbeta i en större politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande för tjänsten.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete och ser gärna att du har spetskompetens inom något delområde.  

Du ser de förändringar och utmaningar som pågår inom området, och är nyfiken på att utveckla nya arbetssätt för att förstärka kommunens roll i förhållande till våra invånare.

Vi ser även att du tar ansvar för att underhålla goda relationer med de du samarbetar med inom och utom kommunen.

Du är en utpräglad lagspelare som brinner för att uppnå goda resultat.

Du har genuint intresse för människor och förmåga att utveckla positiva relationer, skapa förtroende, delaktighet och engagemang hos såväl medarbetare och chefer som hos fackliga organisationer.

Du är engagerad och målinriktad samt van vid att driva förändringsarbete.

Uppdraget kräver att du är strategisk, analytisk och drivande, samt strukturerad och flexibel.

Självklart har du en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Övrigt:
Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Tjänsten är på heltid med anställningsformen tills vidare.

Visst distansarbete är möjligt.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning.

Vi planerar att genomföra anställningsintervjuer med utvalda kandidater 2023-05-03       2023-05-05 och 2023-05-10.

Vi planerar att genomföra säkerhetsprövning med slutkandidat/er  2023-05-11.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-11

I den här rekryteringen samarbetar Marks kommun med Chefspoolen. För mer information om tjänsten, kontakta  Håkan Olsson 0705–817918 hakan.olsson@chefspoolen.se

Dela detta jobb

logo
Kommunikationschef till Marks kommun

Marks kommun