saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Content Manager med copyerfarenhet

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Content Manager med copyerfarenhet

About the job

Vill du vara med och utveckla vår kundkommunikation till nästa nivå? Då är det dig vi letar efter!  

Vi söker nu en Content Manager som ska ansvara för kommunikationen i en av våra viktigaste affärsprocesser.

I rollen kommer du att vara en nyckelperson i ett team som arbetar med att behålla, utveckla och lojalisera elhandelskunder. Teamet ansvarar strategiskt och operativt för försäljning och kommunikation till både privatkunder och småföretag. Vi frågar kunder, följer upp och strävar efter att ständigt förbättra kundupplevelsen.

Elmarknaden utvecklas mycket just nu och förväntningarna på oss som elhandelsbolag ändas snabbt. Det ställer nya krav och vi behöver hela tiden lyssna och anpassa oss till kunderna och marknaden.  

Om rollen 

Som Content Manager ansvarar du för kommunikationen i en av våra viktigast affärsprocesser och tillsammans med teamet bidrar du starkt till affärsmålen. Du kommer arbeta med att regelbundet skriva och justera budskap anpassat utifrån olika erbjudanden, kundbehov och elmarknadens förändringar.    

Du bidrar också med din erfarenhet från att arbeta med CRM, personaliserad kommunikation och Marketing Automation till att utveckla våra arbetssätt för att bli än mer datadrivna. Digitalisering är ett prioriterat område och vi har som mål att digitalisera alla våra kundgränssnitt såväl som våra interna processer.  

En viktig del i rollen är att skapa nytt innehåll i text och bild i flera av våra övriga kommunikationskanaler som t ex nyhetsbrev, e-post, webb, content hub, Sociala Media och printade bilagor. Ibland agerar du även beställare gentemot våra byråer.  

Exempel på dina arbetsuppgifter  

 • Skriva texter med komplexa budskap och ta fram bilder för flera olika kanaler 

 • Ansvara för tidplaner, mäta och följa upp aktiviteter 

 • Vara kontaktperson och briefa byråer och leverantörer 

 • Samarbeta med och informera Kundservice mfl om aktiviteter   

 • Ta del av kundinsikter och undersökningar 

 • Hålla dig uppdaterad om priser och elmarknaden 

 • Delta i gemensamma forum   

Your profile

Vi söker dig som  

 • Är en mycket god skribent eller copy och har kunskaper i SEO (sökmotoroptimering). 

 • Är skarp på kommunikation och kan anpassa komplexa budskap efter olika behov och målgrupper. 

 • Har erfarenhet av Customer Relationship Management och Marketing Automation, har arbetat datadrivet och med personaliserad kommunikation.  

 • Har kunskaper i något Content Management System, gärna Episerver 

 • Har utbildning inom kommunikation eller marknadsföring. 

 • Engelska är vårt koncernspråk, varför du behöver kunna kommunicera i tal och skrift även på engelska. Kunskaper i finska är meriterande, eftersom vi även har verksamhet i Finland.  

 • Har vana att arbeta i stora organisationer, meriterande. 

Personliga egenskaper. För att trivas i rollen är du: 

 • strukturerad och noga med detaljerna, och ser även till det övergripande målet. 

 • van att leda dig själv och andra, gillar att driva aktiviteter framåt.  

 • nyfiken och kreativ med en passion för ständiga förbättringar, med kunden i fokus. 

Additional information

Vi erbjuder   

 • En spännande bransch och en arbetsgivare med en tydlig vision om att arbeta för ett fossilfritt liv inom en generation. Du kommer att vara med och forma framtidens smarta energisamhälle och vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. 

 • En arbetsplats med engagerade och drivna kollegor på våra moderna kontor i Arenastaden, Solna, intill Mall of Scandinavia, 8 minuter från centralstationen, eller centralt i Umeå. 

 • Möjlighet till både distansarbete och flexibla arbetstider för att underlätta en god balans mellan arbete och fritid.  

 • Fri  arbetshälsovård, rabatter på hälso- och välbefinnande och friskvårdsbidrag.  

 • Både i Solna och Umeå finns tillgång till vår egen idrottshall/sal, gym och idrottsföreningar. Idrottsföreningen anordnar aktiviteter och turneringar i många sporter – året runt. Utöver idrott finns även stor gemenskap inom många olika områden, bl.a. konst och musik. 

 • Flera andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.   

Placeringsort   
Vattenfalls huvudkontor i Solna, Stockholm, eller vårt kontor i Umeå. 

Omfattning 
Heltid, med start så snart som möjligt. 

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Cecilia Björklund, Chapter Lead Artists/Content Creators, cecilia.bjorklund@vattenfall.com eller telefon 0701-345678. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com.  

Fackliga representanter nås via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 Per Svensson (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna) , Mikael Mukka (SEKO) 


Välkommen med din ansökan senast 28 maj 2023. Urval och intervjuer sker löpande under perioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.   
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.   
 
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata. 
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.   
 
Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!  

Dela detta jobb

Content Manager med copyerfarenhet

Vattenfall AB