saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef Kundrelationer Elproducenter

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-29

Ansök nu

Chef Kundrelationer Elproducenter

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Energiomställningen mot en fossilfri framtid ställer stora krav på elnätsbolag. Elanvändningen kommer att fördubblas och det medför en kraftig utbyggnad av befintligt elnät där elproduktion ska ställas om till förnyelsebart och industrin/transporter elektrifieras i högre grad.

Vi söker nu dig som vill leda arbetet för segmentet Elproducenter inom Kundrelationer B2B.

Om rollen 

Inflöde av nya förfrågningar om anslutning av storskalig produktion, främst vind och solkraftsparker, har ökat markant de senaste åren. Kundrelationer Elproducenter är vår primära kontaktyta för stora producenter och har en viktig roll i att möjliggöra omställningen av elproduktion.

Arbetsuppgifterna har tonvikt på kundrelation/kundavtal för nya eller utökade anslutningar men omfattar även kundrelation/kundavtal med kunder i produktionsfasen. Gruppen består av 12 medarbetare stationerade i Trollhättan, Solna och Luleå. Arbetsbelastningen varierar över tid vilket ställer stora krav på flexibilitet och samverkan både inom Kundrelationer B2B samt med övriga delar av Vattenfall Eldistribution. Det är av stor vikt att du har förmågan att se helheten och kan hantera snabba förändringar. 

Du rapporterar till Avdelningschef Kundrelationer B2B. Resor förekommer i arbetet då avdelningens verksamhet finns i Trollhättan, Solna, Umeå och Luleå. Kundernas produktionsanläggningar finns inom hela Vattenfall Eldistributions nätområde i Sverige och bakom dem ligger både svenska och utländska aktörer.

Your profile

För att vara framgångsrik i rollen har du erfarenhet av ledarskap, antingen från tidigare chefspositioner eller genom andra ledande roller. Du är van att arbeta med verksamhets- och målstyrning samt har ett utpräglat kundfokus och god förståelse av ekonomi och affärsmässighet.

Vi tror att du brinner för att ge service till kunder och tycker om att leda människor i förändring. I rollen kommer du att ha många kontakter med både interna och externa parter och det är därför viktigt att du har en vilja att samarbeta, påverka och agera lösningsorienterat. Vidare har du förmågan att arbeta både taktiskt och operativt med frågeställningar och du vågar prioritera och prioritera om i vardagen utefter inflöden av ärenden. 

Avslutningsvis söker vi dig som har en relevant universitets- och högskoleutbildning samt en god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska. Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet av verksamhet inom elnät och/eller insikt i elproducenters affärsförutsättningar.

Additional information

Vi erbjuder   

Som chef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att samverka och utveckla både oss själva och vår verksamhet. Du kommer att få arbetsuppgifter som både utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Placeringsort  
Trollhättan, Solna eller Luleå

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Catarina Grenemark, 070 695 57 91. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Angeliqa Haapanen, 070 238 21 39.

Fackliga representanter för denna tjänst är Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Christian Ericsson (Ledarna), Ulf Tengman (SEKO) och Asim Nokic (Unionen). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-29. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan!

About the company

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. 

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/

Dela detta jobb

Chef Kundrelationer Elproducenter

Vattenfall AB