saljjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

AFFÄRSUTVECKLARE EFTERMARKNAD TILL SOLTECH

Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-07

Ansök nu

AFFÄRSUTVECKLARE EFTERMARKNAD TILL SOLTECH

Är du en drivande kraft som vill arbeta för fortsatt utveckling och satsning på solenergilösningar, och som vill bidra till vår gröna vision?

Vi på Soltech Energy Solutions är samhällsbyggare som driver den gröna omställningen av energisystemet med solenergi som plattform. Detta gör vi nationellt genom utveckling av storskaliga solcellsanläggningar på tak, nätanslutna markbaserade solcellsanläggningar, systemlösningar för energilager och s.k. hybridanläggningar som avlastar elnätet och bidrar till att lösa energi- och effektutmaningen. Nu söker vi en driven affärsutvecklare till vår Business Unit TCM (Technical & Commercial Management) i dagligt tal kallad eftermarknad. Detta är en fristående resultatenhet som säkerställer driften av sol och tech-anläggningar efter installation, och som erbjuder kunderna en ekonomisk, riskminimerande och säker kontroll över dessa.

Om tjänsten

Affärerna i våra olika affärsområden blir större och kommersiellt mer komplicerade varför ett behov av en affärsmässig, prestationsorienterad och strategisk affärsutvecklare har uppstått. Du kommer att ta ansvar för att förhandla nya och gamla kundavtal, vara ett bollplank i avtalsfrågor för säljare i andra affärsområden samt följa upp deras försäljning. Du driver själv en aktiv merförsäljning och utvecklar eftermarknadsaffären genom att uppdatera nuvarande avtal och paketering samt hitta nya inkomstkällor. Det handlar om att etablera och bibehålla konstruktiva interna och externa relationer, se till så att affärsområdet tjänar pengar genom korrekta avtal, rätt kundkommunikation och ett aktivt försäljningsarbete. Du ser över avtal och priser, samt utvärderar FFU, AFD etc för att kunna utveckla affären utifrån kundernas behov. Som affärsutvecklare för TCM får du chansen att vara en stor del av en av lösningarna på nutidens stora effekt- och energiutmaningar som Sverige står inför. Du utgår från Stockholm, Göteborg eller Jönköping och resor i Sverige förekommer.

Vem är du?

För att passa i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet av affärsutveckling och försäljning, inkl. kommersiella förhandlingar, viss affärsjuridik och företagsekonomi. Vi tror också att du har en för rollen relevant högskoleutbildning inom teknik, företagsekonomi, marknadsföring eller motsvarande, alternativt har förvärvat dessa kunskaper på annat sätt. Att ha arbetat med affärsutveckling/försäljning av tekniska produkter/tjänster är inget krav, men en stark merit. Ännu viktigare är att du på ett tryggt och moget sätt kan hantera interna och externa kontakter, är kommersiellt driven och uthållig samt har ett starkt sinne för avtalshantering, strategi och analys. Som person har du en lösningsfokuserad inställning, är duktig på att prioritera samt förstår vikten av välfungerande team. Du behärskar Office Excel och PPT väl, är flytande i svenska och engelska och innehar B-körkort. Är du insatt i Visual design blir vi glada men det är inget krav. Du brinner för den gröna omställningen och för att lösa de utmaningar vi står inför. Meriterande är erfarenhet från arbete med solceller, batterier, elkraft och liknande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om verksamheten

Vi är ett helägt dotterbolag inom börsnoterade Soltech-koncernen, en av de största spelarna på den svenska solenergimarknaden. Soltech Energy med sina 78 000 aktieägare har verksamhet i Sverige, Nederländerna och Spanien genom 23 dotterbolag som tillsammans omsätter över 2 miljarder kronor. Vi är också en trygg partner som med över 30 års erfarenhet i branschen vet hur man skapar hållbara, lönsamma och högkvalitativa energilösningar.

Vi har både ambition och potential att vara ledande på den nordiska solenergimarknaden samt att vara bäst på att utveckla och sälja avancerade produkter och tjänster till många olika typer kunder inom fastighets, bygg- och energibranschen. Soltech Energy Solutions arbetar med större solcellsanläggningar på tak, solcellsparker, batteriparker och hybridparker. Vi vet att det är ett lagarbete och hur viktigt ett gott samarbete är både för att kunna ge våra kunder bästa möjliga lösningar och service, men också för att vi skall ha roligt på jobbet!

Soltech Energy Solutions är ett teknikdrivet tjänstemannaföretag bestående av duktiga ingenjörer, projektörer, projektledare, säljare m.m. och finns idag på orterna Stockholm, Jönköping, Göteborg, Falkenberg, Helsingborg och Malmö. För mer information: https://soltechenergysolutions.se/

Urval och intervjuer sker löpande så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-DW1

 

Dela detta jobb

logo
AFFÄRSUTVECKLARE EFTERMARKNAD TILL SOLTECH

Workspace Recruit